Service en Garantie

Onze service

Bij een tuning zijn specifieke wensen mogelijk, wij zullen proberen deze te realiseren, mits de technische mogelijkheden en veiligheidseisen dat toelaten.

Mocht u na het installeren niet tevreden zijn, kunt u binnen een week reclameren. De originele software zetten wij weer voor u terug als u dat wenst.

U kunt ook uw ECM (engine control module) naar ons opsturen met wat u wenst, wij maken de software voor u en sturen de ECM daarna naar u terug.

Als u op een later tijdstip toch iets aan de tuning veranderd zou willen hebben, is dit in overleg mogelijk.

Als men bij ons een aanpassing van het motormanagement doet krijgt men hier ook altijd een certificaat bij + stickers. Deze om op/bij de auto te doen zodat men kan zien dat deze getuned is.
Wij adviseren bij een beurt bij de receptie te vermelden dat de auto door ons getuned is.
De Volvo dealer kan dan alle updates doorvoeren behalve de ECM, de dealer kan namelijk aanvinken welke updates er wel en niet geladen moeten worden.
Mocht de software toch overschreven worden rekenen wij 125,- (ex btw) voor het weer aanpassen van de software update. Indien er geen update geladen is maar de software overschreven is naar origineel dan zijn de kosten voor herprogrammering 75,- (ex btw). Dit is 3 jaar van toepassing, daarna gelden de huidige tunings prijzen.

Wij geven 5  jaar garantie op het ontwerp en de stabiliteit van tunings-software.
De garantie geld zuiver voor de combinatie van klant en getunde auto.
Bij storingen kan men ten alle tijde bij de hardware afdeling terecht volservice.nl.

Helaas kunnen wij na een tuning niet garanderen dat er aan een motor nooit meer iets stukgaat gaat dan wel dat de aandrijflijn nooit meer slijtage gaat vertonen.
Nu komt misschien de vraag waarom niet?
Een voorbeeld: als u nu naar de dealer gaat en zegt: ik geef u 400 euro krijg ik dan 2 jaar garantie op mijn motor en aandrijflijn….De dealer zal u meteen mededelen dat dit niet mogelijk is.
Als een tunings bedrijf motorgarantie zou geven voor de prijs van een tuning, zou deze verzwelgen in het werk. Zuiver omdat je nergens voor dat geld een motor, dan wel aandrijflijn kan verzekeren.

Wel adviseren wij na een benzine turbo tuning, bij zware belasting 98 octaan (RON) te gebruiken.
Shell V-power (als voorbeeld) is RON 98.

Het is voor ons helaas niet mogelijk om tijdens de technische check te zien of een motor dan wel versnellingsbak bak intern 100% in orde is. Men kan ook nooit achteraf kan zien of een iemand met koude motor altijd volgas weg vlamt waardoor bv een turbo het begeeft.
Kortom garantie op een motor en aandrijflijn kunnen wij niet geven.

Wel kunnen we met de technische check van te voren veel andere hardware issues tackelen.
Tijdens de check geven wij indien (aanwezig) aandachts punten door aan de eigenaar om op te letten of om bij een volgende beurt te laten verhelpen.
Als tijdens de check blijkt dat de motor/aandrijflijn in mindere dan wel slechte staat zijn, voeren wij de tuning niet uit.

Na een tuning laten wij de melding van veranderde software staan, dit zodat de garagist kan zien dat de software is aangepast. Deze melding kan dus alleen de garage zien bij het uitlezen met de juiste apparatuur. De melding geeft geen lampje in het dashboard.

De melding “software onjuist” of CEM U0301/7700 ECM U032200 klopt , dit alleen bij uitlezen en heeft te maken met de controle som van de software, deze wordt normaal “checksum” genoemd. Bij software is het net als bv een excel sheet, de eind-som onderaan van alle getallen opgeteld moet kloppen.
Als deze bij software niet klopt, werkt de software niet. Bij een tuning is de software veranderd/aangepast, dus om de software te laten werken is ook de checksum veranderd. De CEM weet de originele checksum, aangezien deze nu anders is meld de auto dat, eenzelfde is van toepassing voor de ECM, echter deze komt pas als de motor gelopen heeft en de auto dit heeft kunnen vaststellen.

De non turbo modellen tussen 2000 en 2008 zijn voorzien van de oude Denso module, deze modules hebben geen checksum. Daardoor komt bij deze de melding software onjuist niet naar voren bij uitlezen.

We geven 12 maanden garantie op de reparatie van modules, displays, dashboards etc.

Mocht u vragen hebben, schroom niet en bel of mail ons.

Algemene voorwaarden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Doetinchem.