VDASH software applicatie

Zoals u misschien weet, is dit programma een on-line gebaseerde dienst, die levert aan garages en hun klanten en voorziet in de vertaling van de boordcomputer (DIM + ICM) , en het bewerken van service informatie. (u kunt dus de info en service informatie berichten bewerken). Bijvoorbeeld : “tijd voor een servicebeurt” veranderen in “service vereist bel 123 456 789″ of wat men ook wil, deze functies zijn al geïmplementeerd en 100 % ondersteund.

De VDASH software applicatie is nog steeds een groeiend systeem en in zeer nabije toekomst kunnen we onze klanten chiptuning, DPF verwijderen, EGR verwijderen, herladen van de ECM , en het klonen van diverse modules gaan aanbieden.
Van boven genoemde functies is al een gedeelte ondersteund.

Een Vdash gebruiker heeft een aardig filmpje opgenomen met de mogelijkheden:

Hoe werkt het ?

Om VDASH softwaretoepassing te kunnen gebruiken, heb je een PC / notebook met Windows XP/Vista/7 nodig, . NET 4,5 raamwerk, internetaansluiting, en een Volvo DiCE. (een kloon uit China is prima te gebruiken, deze moet wel J2534 chip gebaseerd zijn zoals het origineel).

Daarnaast is een geldige Vdash versie (met naam en wachtwoord) nodig.
Alle verdere communicatie met het voertuig wordt gedaan over de OBDII poort, dus er is geen noodzaak meer om modules of onderdelen van het voertuig te demonteren.

NIEUW IN VDASH:

Vanaf half mei 2020 kan met Vdash de VEA motor (2014 -> 2018) getuned worden.
Daarvoor is buiten het programma Vdash een stukje hardware nodig:
Unlock adapter
Vedere informatie over hoe deze Denso module te tunen vind men op de wiki pagina:
D5T5 wiki (DENSO)
De waardes waar deze motoren heen kunnen zijn voor een groot gedeelte te vinden op mijn pagina.

De tunings die men kan downloaden met Vdash komen overeen met de aanpassingen zoals hier beschreven op deze site.

Hoeveel kost het?

Er zijn 2 versie’s van Vdash: Vdash standaard en Vdash pro.

Vdash standaard, daar zitten geen abonnementskosten aan verbonden. Iedereen kan Vdash standaard downloaden en gebruiken. Software kan men gewoon kopen, dit gaat met paypall vooruit betaling.

Vdash pro kost 400,- (ex) per jaar.
De pro versie geeft 25% korting op de software dit gaat alleen nog met paypall vooruit betaling. De helpdesk (vraagteken) reageert zo snel als mogelijk op email (en indien mogelijk via whats-app).

Voor elke upload van de software in een auto controleren we op onze server het originele bestand. Door deze methode kunnen wij 100% tevredenheid garanderen. Het is dus ook niet mogelijk om een ECU in de auto op te blazen. Als er problemen met andere componenten in de auto zijn en er moet van de officiële Volvo software gebruik gemaakt worden, kan men het originele bestand altijd uploaden naar de auto.